10:18:38Nyhetsstudio

EU ikke fornøyde med ChatGPTs datahåndtering

OpenAIs tiltak for å få tekstroboten ChatGPT til å lage mindre feilinformasjon er ikke tilstrekkelige for å etterleve EUs dataregler, slår et EU-organ fast.

– Selv om tiltakene som er innført for å etterleve transparens-prinsippet, er nyttige for å unngå mistolkning av ChatGPTs tekster, er de ikke tilstrekkelige til å etterleve regler om datanøyaktighet, heter det i en rapport fra Det europeiske personvernrådet (EDPB).

EDPB etablerte en arbeidsgruppe for å undersøke ChatGPT i fjor etter at lignende myndigheter i flere EU-land uttrykte bekymringer om den mye brukte tekstroboten.

Etterforskninger av ChatGPT pågår stadig i flere land, og det er derfor ikke mulig å komme med en endelig konklusjon ennå, heter det i rapporten.

Videre heter det at ChatGPTs nåværende opptreningsmodell kan føre til at den gir svar som er forutinntatte eller funnet på.

– I tillegg vil svarene som gis av ChatGPT, trolig bli ansett som faktabaserte av brukere, inkludert informasjon om individer, uavhengig av om de er sanne eller ei, står det i rapporten.