10:57:05Nyhetsstudio

SV: God pensjon viktig i langtidsplanen for Forsvaret

– Endelig får vi tatt grep for å stoppe personellflukten i Forsvaret. SV har fått betydelige gjennomslag på pensjon, sier Ingrid Fiskaa i SV.

Hun er partiets utenriks- og forsvarspolitiske talsperson.

– Dårlig pensjon er en hovedgrunn til at folk slutter i Forsvaret, så dette var en av våre prioriteringer i forhandlingene. Hoveddelen av inntekten for militært personell skal nå bli pensjonsgivende, sier Fiskaa i en pressemelding.

SV understreker at personell og bedre styring av Forsvaret blir vektlagt i langtidsplanen.

– Det er et linjeskifte at Stortinget nå gir marsjordre til regjeringen. Nok personell er avgjørende for forsvarsløftet. Det er ikke nok å investere i mer materiell om det ikke finnes folk til å drifte det.

Også Rødt er fornøyd med forliket om langtidsplanen.

– Etter 30 år med nedbygging av det nasjonale territorialforsvaret, må vi de neste tiårene styrke Forsvaret. Derfor er Rødt med i forsvarsforliket som vektlegger økt militær egenevne i tråd med våre nasjonale behov, sier utenriks- og forsvarspolitisk talsperson i Rødt Bjørnar Moxnes i en pressemelding.

Rødt tar æren for at det er med i forliket at veteraner skal kunne være til nytte i Forsvaret, også de som har blitt skadet i tjeneste, og at ressursene til håndtering av varslingssaker, deriblant seksuell trakassering, trappes opp.