13:18:28Nyhetsstudio

Kunde leverte granat på gjenvinningsstasjon i Drammen

Det ble mandag ettermiddag gjort funn av en granat på Lerpeveien gjenvinningsstasjon i Drammen. Stasjonen er blitt evakuert og man venter nå på Forsvaret.

Ifølge daglig leder Johan Rune Remmen for Drammensregionen IKS har en kunde levert fra seg granaten der farlig avfall blir levert, og deretter gått, skriver Drammens Tidende.

– Vi har hatt lignende situasjoner før, men da var det en øvelsesgranat uten sprengstoff. Nå må vi finne ut om dette er en replika av en granat eller ikke, men det kan være vanskelig å se, sier Remmen.

Området ble stengt ned og evakuert ved 14-tiden mandag. Nå er det opp til Forsvaret å håndtere situasjonen.

– Akkurat nå jobber vi med tolkning av bildene, slik at melder og politiet kan få råd med tanke på hvordan de skal forholde seg til funnet, sier talsperson Jonny Karlsen ved Forsvarets operative hovedkvarter til avisa klokken 17.30.

Personell fra Forsvaret vil hente og eventuelt destruere granaten. Det kan imidlertid ta tid, ifølge Karlsen.

– Forsvaret har begrenset med personell tilgjengelig for slike oppdrag, spesielt med tanke på at det er ferietid og dette er spesielt utdannet personell. Men vi forsøker å få gjort dette så snart som mulig, selv om vi per nå ikke kan gi et nøyaktig tidsestimat.

Like før klokken 21 skriver Karlsen til NTB at et team med eksplosivryddere fra Forsvaret er på vei til gjenvinningsstasjonen for å hente granaten.