20:14:13Nyhetsstudio

Nel falt kraftig på positiv Oslo Børs

Etter to dager med nedgang fikk hovedindeksen på Oslo Børs en oppgang på 0,5 prosent onsdag. Hydrogenselskapet Nel var blant taperne.

Hovedindeksen lå lenge i rødt terreng, men snudde snaue to timer før stenging onsdag. Hovedindeksen endte på 1431,7 poeng.

Oljeprisen har steget omtrent 1 dollar det siste døgnet, og et fat nordsjøolje omsettes onsdag ettermiddag for knapt 85 dollar fatet, skriver Dagens Næringsliv.

Blant dagens mest omsatte selskaper har utslaget vært blandet. Equinor steg 1,6 prosent, det samme gjorde Aker BP. Yara fikk en oppgang på 2 prosent. Kongsberg Gruppen og DNB ender begge handelsdagen i rødt terreng med nedgang på henholdsvis 0,9 prosent og 0,3 prosent.

Hydrogenselskapet Nel la fram tall for årets andre kvartal før børsåpning. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 120 millioner kroner i andre kvartal i år, en forbedring fra minus 345 millioner i samme kvartal i fjor.

Omsetningen endte på 332 millioner kroner, ned fra 371 millioner i andre kvartal i fjor, kom det fram i en børsmelding fra selskapet onsdag. Det er en reduksjon på 10 prosent fra samme periode i fjor. I børsmeldingen skriver Nel at nedgangen i omsetningen var spesielt påvirket av en lavere volumlevering av alkalisk elektrolyseutstyr i kvartalet.

Nel-aksjen fikk et kraftig fall etter tallslippet og endte onsdagen med en nedgang på 7,1 prosent.

På de europeiske børsene har utslagene vært svake på ukens tredje dag. Klokken 16.30 har Dax 40-indeksen i Frankfurt falt 0,2 prosent, mens FTSE 100i London og CAC 400 i Paris har steget med henholdsvis 0,5 og 0,1 prosent.