04:28:16Nyhetsstudio

Harry Potter-fans ventet forgjeves på jernbanestasjon i London

Harry Potter-fans ble skuffet da de i helgen møtte opp på King's Cross-jernbanestasjonen i London for å høre det årlige oppropet om togavgangen til Galtvort.

Ifølge J.K. Rowlings bøker forlater toget plattform 9 ¾ klokken 11 om morgenen 1. september hvert år, for at elevene skal rekke skoleårets start på trollmannsskolen.

Helt siden Harry Potter-filmene gikk sin seiersgang, har den fiktive avgangen med Hogwart Express – eller Galtvortekspressen som den heter i norsk oversettelse – én gang i året blitt ropt opp over høyttalerne på stasjonen. Avgangen har også blitt vist på tavlene på King's Cross.

Søndag strømmet fansen til – men denne gangen forgjeves: All markering var avlyst, angivelig fordi de mange frammøtte «forstyrret virksomheten ved stasjonen», ifølge BBC.

En talsperson for arrangøren Network Rail sa det var greit så lenge det var et mindre antall mennesker som møtte opp. Men populariteten har økt de siste årene. I 2023 var det tusenvis av oppmøtte.

Warner Bros Discovery, som eier Harry Potter-franchisen, varslet om dette allerede i juli. De ba fansen unngå å reise til King's Cross og heller se på en Youtube-sending som skulle feire at skoleåret begynner på Hogwarts.

Men Harry Potter-tilhengerne møtte likevel opp, tellet ned til avgangstiden – og begynte å bue da den ikke ble vist på tavla, ser man på videoer i sosiale medier.