00:12:45Nyhetsstudio

Nær tre av fem Oslo-bedrifter påvirkes av trafikkaos

Trafikkproblemer i hovedstadsområdet har betydelige kostnader for bedrifter og ansatte, og 58 prosent er påvirket av utfordringene, viser en NHO-undersøkelse.

Tog som er forsinket eller blir innstilt på kort varsel, busser som ikke dukker opp, og lange køer på veiene. I Oslo er dette kjente utfordringer som påvirker samferdselen i og rundt hovedstaden.

I en undersøkelse gjort av NHO Viken Oslo kommer det fram at trafikkaoset har betydelige konsekvenser for næringslivet der. Organisasjonen representerer 10.587 bedrifter.

– Disse tallene viser tydelig at trafikale utfordringer i og rundt Oslo har en betydelig negativ innvirkning på næringslivet og de ansatte, sier regiondirektør i NHO Viken Oslo, Vegard Einan.

Han vil ha på plass tiltak for å forbedre infrastrukturen slik at det blir mindre trafikale problemer – og dét umiddelbart. Nå ber han samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) rydde opp.

For 18 prosent av bedriftene har trafikkaos ført til at de har færre kunder og gjester. 38 prosent har opplevd problemer med å levere varer og tjenester til kunder, mens 28 prosent av bedriftene opplever forsinkelser når de mottar varer fra leverandører.

Én av tre rapporterer at ansatte oftere må jobbe hjemmefra, mens en av sju sier at ansatte har sluttet eller byttet jobb på grunn av problemene i trafikken, viser undersøkelsen.