20:15:34Nyhetsstudio

Politidirektoratet skal granske pengebruken til Politiets IT-enhet

Politidirektoratet er kritisk til at Politiets IT-enhet (PIT) stadig ber om mer penger, og vil nå undersøke hvor pengene blir av.

Nå har politidirektøren besluttet at det nok en gang skal gjennomføres en ekstern granskning av enheten, melder Politiforum.

Roger Bjerke, som er leder for styringsavdelingen i Politidirektoratet (POD), sier gjennomgangen skal se nærmere på organisering, kompetanse, kostnadseffektiv drift, interne styringsprosesser og -rutiner. I tillegg skal PODs styring av IT-enheten, og IT i politiet som helhet granskes.

– Det som vil bli annerledes nå er at gjennomgangen ikke bare vil ha fokus på PIT, men også på rammebetingelsene de opererer innenfor. Der hvor tidligere gjennomganger nok har fokusert på ressursbruk, vil vi denne gangen i større grad se på hva som er nødvendig i politiet for å få til en langsiktig og bærekraftig IT-operasjon i politiet, sier Bjerke.

PITs budsjett i år er på rundt 1,8 milliarder kroner, men i juni varslet de POD om at de nå mangler 120 årsverk for å kunne ivareta sikker og stabil drift.

PIT-direktør Catherine Janson ønsker gjennomgangen velkommen.

– Jeg forventer også ut fra oppdragets beskrivelse at noen av de utfordringene vi står overfor blir ytterligere belyst, sier hun.