08:16:16Nyhetsstudio

Kristian Røkke går av som sjef for Aker Horizons

Kristian Røkke går av som sjef for fornybarsatsingen Aker Horizons, og blir erstattet av Lars P. Sørvaag Sperre som ny administrerende direktør i selskapet, fremgår det av en børsmelding.
Kristian Røkke blir i stedet foreslått som ny styreleder i  Aker Horizons ASA.
– Energiovergangen fortsetter å være både en enorm investeringsutfordring og en enestående mulighet. De siste fire årene har vi opplevd kompleksiteten ved å være en pioner i nye markeder og teknologier, samtidig som vi har gjort fremskritt med å fremme energinæringens vei mot nullutslipp. Jeg er trygg på at disse erfaringene vil tjene oss godt etter hvert som bransjen utvikler seg. Jeg ser frem til å bidra til neste fase av denne reisen i min nye rolle som styreleder, uttaler Kristian Røkke i meldingen.

Sperre vil tiltre som administrerende direktør fra og med 1. oktober. Han er utdannet jurist og har 17 år bak seg i Norske Skog, blant annet som senior vice president corporate strategy og som administrerende direktør.

Aker vil foreslå for valgkomiteen i Aker Horizons at Kristian Røkke tar over som styreleder for Øyvind Eriksen som foreslås til nestleder. Styret i Aker Horizons forblir ellers uendret.