22:23:06Nyhetsstudio

Tungt fall for Kongsberg Gruppen etter fredsrykter i Ukraina sendte børsen ned

Hovedindeksen på Oslo Børs avsluttet tirsdagens handel ned 0,43 prosent. Et stort fall for Kongsberg Gruppen var med på å dra ned børsen til 1404,8 poeng.

Snakk om fred i Ukraina kjølnet interessen for våpenaksjer på Oslo Børs. Det var den amerikanske finansavisen Bloomberg som rapporterte at Ukrainas allierte forsøker å finne en diplomatisk vei ut av krigen med Russland.

– Det begynner å gå rykter rundt at man nå ser på et endgame og en mulig utgang for krigføringen i Ukraina. Enn så lenge virker dette ganske uten substans, siden ingen fra Ukraina virker å være involvert i planene. Så en slutt på krigen virker ikke å være veldig nær, sånn sett, sier Sparebank1 Markets-analytiker Ole-Petter Sjøvold til E24.

Lite substans eller ei, børsen lot seg påvirke og Kongsberg Gruppen falt med nesten 8 prosent tirsdag, selskapet ble dagens nest mest omsatte selskap på børsen.

Equinor, som var dagens mest omsatte, gikk ned 0,45 prosent.

Prisen for ett fat med nordsjøolje har holdt seg stabil siden handelen stengte mandag. Prisen per fat ligger på omtrent 73 dollar.

Ved stengetid i Oslo var bedre tendenser rundt om i Europa. Dax 30 i Frankfurt er opp 0,71 prosent, CAC 40 i Paris ligger an til 0,67 prosent oppgang og FTSE 100 i London er opp 0,45 prosent.