04:25:27Nyhetsstudio

Konkurransen om E6 Megården-Sommerset fortsetter etter kjennelse i Oslo tingrett

Avvisningen av entreprenøren Itinera er kjent gyldig av Oslo tingrett. Vegvesenet skriver i en pressemelding at de tar opp igjen konkurransen for E6 Megården-Sommerset uten den italienske entreprenøren.

– Vi ser at kjennelsen er i tråd med vår tolkning av regelverket for offentlige anskaffelser i Norge og EU/EØS-området, og det er vi glad for, sier utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, i meldingen.

Retten er tydelig på at Vegvesenet som oppdragsgiver har adgang til å avvise aktører som ikke gjør nok for å unngå sosial dumping begrunnet i forskriften om offentlige anskaffelser.

I august i år besluttet Statens vegvesen å avvise det italienske entreprenørselskapet fra konkurransen. Itinera gikk til tingretten og ba om midlertidig forføyning for å få stoppet anbudsprosessen.

Bakgrunnen for avvisningen var iølge Vegvesenet at det ved flere prosjekt i Danmark der selskapet var hovedentreprenør, ble avdekket lønnstyveri og grove brudd på tariffavtaler hos enn rekke av deres underentreprenører.