14:21:46Nyhetsstudio

Alle 75 reddet etter at norskbygget marinefartøy grunnstøtte utenfor Samoa

Et norskbygget fartøy fra New Zealands marineflåte grunnstøtte utenfor Samoa i Stillehavet og sank, men alle 75 om bord er i sikkerhet.

Fartøyet Manawanui, som het MV Edda Fonn og ble bygget av Myklebust verft i 2003, var i sin tid brukt i olje- og gassindustrien i Norge. New Zealands marine kjøpte fartøyet i 2018 for 103 millioner newzealandske dollar, eller 678 millioner kroner etter dagens kurs.

Lørdag kveld grunnstøtte det og sank utenfor kysten av Upolu, en av Samoas øyer i Stillehavet, mens mannskapet holdt på med undersøkelser av et korallrev, står det i en uttalelse fra den newzealandske marinen søndag.

Flere fartøy satte kursen mot havaristen og bisto i redningen av mannskapet og passasjerene, til sammen 75 personer, som da hadde forlatt marinefartøyet og satt i livbåtene.

Marinen sendte også et patruljefly til området. Tykk grå røyk steg til værs fra havaristen, som siden fikk slagside. Fartøyet lå under vannoverflaten ved 9-tiden søndag morgen. Årsaken til grunnstøtingen er ukjent.