12:14:08Nyhetsstudio

Israels forsvarsminister krever gransking av regjeringskollega etter opptøyer på militærbaser

Forsvarsminister Yoav Gallant krever at Israels statsminister gransker om landets sikkerhetsminister hindret politiets innsats mot opptøyer i militærleirer.

I et brev til Benjamin Netanyahu tirsdag ber Gallant statsministeren se på Itamar Ben-Gvirs mulige innblanding i å forsinke politiets innsats mot opptøyene dagen før, skriver Haaretz.

Opptøyene startet etter at ni soldater ble pågrepet for grov mishandling av en palestinsk fange i fengselet Sde Teiman. Ifølge sikkerhetskilder ble den palestinske fangen sendt til sykehus med alvorlige skader i underlivet, skader som gjorde at han ikke kunne gå.

Ben-Gvir, som regnes som høyreekstremist og er Israels sikkerhetsminister, omtalte pågripelsene som skammelige og ba IDFs stabssjefer i det israelske forsvaret (IDF) og militærmyndighetene om å støtte soldatene og lære av fengselsvesenet.

I tirsdagens brev sier Gallant at statsministeren også må «ta tydelig stilling mot koalisjonsmedlemmer som deltok i opptøyene».

– Gårsdagens hendelser er et alvorlig slag mot rikets sikkerhet og mot myndigheten regjeringen utøver gjennom IDF, skriver Gallant.