00:05:26Nyhetsstudio

Minst én omkommet etter at norskeid båt forliste utenfor Falklandsøyene

15 personer er hentet opp av vannet etter at den norskeide båten Argos Georgia sank utenfor Falklandsøyene. Minst én er bekreftet omkommet.

Klokken 19 er totalt 14 personer hentet opp i livet. Dermed er 15 av totalt 27 personer gjort rede for etter forliset, skriver Bergens Tidende.

Tilstanden til de resterende personene er så langt ukjent. Det er tre båter som bidrar i redningsarbeidet.

– Utfordrende situasjon

Det var tirsdag ettermiddag at det ble kjent at skipet hadde gått ned. De som var om bord hadde da reddet seg over i flåter, men det er krevende forhold ute på sjøen.

– Fiskebåten har gått ned. De om bord har gått om bord i en flåte og driver der ute. Det er forferdelig mye vind og vær der. Det er ikke så mye annet å si enn at det pågår en aksjon for å berge dem som er i flåtene, sa redningsleder Ståle Jamtli i Hovedredningssentralen i 14-tiden til BT.

– Det er en utfordrende situasjon der ute. Det er veldig langt ute fra øyene, i tillegg til at det blåser omtrent orkan, la han til.

Sterk vind og høye bølger

Det skal ha vært 27 personer om bord i båten. De har vært i livbåter siden nødsignalet kom, opplyser Hovedredningssentralen til NRK.

– Det er vindstyrke opp mot orkans styrke og 7–8 meter høye bølger, får vi opplyst. Det er ikke mulig å få ut helikopter dit for å hjelpe på grunn av været, sier Jamtli.

Båten er eid av Ervik Havfiske, som holder til på Stadlandet. Mandag begynte båten å ta inn vann, og den sendte et nødsignal, skriver Fjordenes Tidende.

Ingen nordmenn

Ingen av mannskapet på 27 skal være norske statsborgere, opplyser administrerende direktør Robert Ervik i Ervik Havfiske til NRK.

– Vi har ikke rapporter om mannskapet, sier Ervik.

Båten er på 2050 bruttotonn, er 54 meter lang og 13 meter bred.

Det er selskapet Argos Froyanes som drifter båten, men den eies av fiskeselskapet Ervik Havfiske.