23:59:29Nyhetsstudio

Kraftig nedbør i Telemark: Bro har rast, og hus holder på å velte

Kraftig nedbør skaper store problemer i Telemark, der en bro har rast og et hus holder på å velte. Kommunen har satt krisestab.

Sørøst politidistrikt meldte først om et hus som er i ferd med å velte på grunn av nedbør og vann fra vassdrag. Det skal ikke være noen personer i huset, som er et bygg på to etasjer med kjeller.

– Huset står på skrå, sier operasjonsleder Øystein Ølen i Sørøst 110-sentral til NTB.

Brannvesenet og politiet sikrer huset og området rundt.

Senere meldte politiet at Bø-elva er i ferd med å gå over sine bredder. Dette førte til at en bro over Eikavegen raste sammen. Fylkesvei 36 påvirkes på flere steder som følge av flommen.

Campingplass evakueres

Flere campingplasser har fått kjenne på konsekvensene av flommen. Beverøya camping er helt under vann, og politiet har valgt å evakuere campingplassen.

På Åsgrav camping er flere campingvogner delvis under vann, mens på fylkesvei 3334 ved Vreimsida har deler av veien rast ut.

Satt krisestab

På grunn av mye nedbør har Juvsåa bru blitt stengt med umiddelbar virkning, opplyser Midt-Telemark kommune på sine nettsider.

– Dette medfører at både gang- og sykkelstiveien og kjørebanen er stengt, skriver kommunen.

Kommunal kriseledelse er varslet, og veitrafikksentralen er orientert om situasjonen. Politiet har satt inn et politihelikopter for å få oversikt over hendelsen.

– Vi har satt krisestab, sier ordfører Siri Blichfeldt Dyrland (Sp) til TV 2.