Store områder i Hellas har blitt rammet av brannene, som har spredt seg i en voldsom fart og drept over 60 personer.
Firedoblet antall
ESAs ERS-2- og Envisat-satellitter overvåker kontinuerlig branntilløp over Jordens overflate med egne sensorer ombord. En av disse sensorene sender informasjon til ATSR World Fire Atlas, hvor du kan følge med på hvor det brenner til enhver tid. Data publiseres på nettet bare seks timer etter satellitten har registrert brannen.
Sensorene fungerer som termometere i luften, og måler termisk, infrarød stråling for å fastsette temperaturen på jordoverflaten. Data samlet sammen fra juli 1996 til 28. august 2007 ble brukt for å kartlegge månedlige branner, og viser at Hellas har hatt fire ganger så mange branner i august i år, sammenlignet med juli og august i 1998.
2CO -bombe
- Rekordhøye sommertemperaturer kombinert med varm, tørr vind har gjort deler av middelhavsområdet - inkludert Hellas og sør-Italia - til en kruttønne, sier den amerikanske organisasjonen for mat og landbruk ( FAO) til ESA.
Å ha oversikt over antall branner rundt i verden er viktig i klimaforskning, fordi de i høy grad påvirker mengden forurensning i atmosfæren. Når biomasse brenner, fører det til store CO 2-utslipp. En El Niño bidro for eksempel til ekstreme branner over Borneo i 1998. Disse brannene alene medførte et CO 2-utslipp på 2,5 milliarder tonn: Tilsvarende hele Europas CO 2-utslipp samme år.