Teknisk Ukeblad var nysgjerrig på hvordan dagens studenter ser på sine fremtidsutsikter og spurte et trettitalls NTNU-studenter.
Fellestrekket er at alle utenom IT-studentene tror de får jobb etter endt utdanning.
- Jeg tror ikke det holder med bare informatikk, sier Henrik Lia (21). Han vil supplere informatikkstudiene med økonomi eller markedsføringsfag. Drømmearbeidsgiveren heter NetCom eller Telenor.
– Jeg flytter hvor som helst for å få jobb. Etter endt studium kan du risikere å bli taxisjåfør, sier studiekamerat Eirik Bøe Slettan.
To mer selvsikre studenter svarer kontant ja på spørsmål fra Teknisk Ukeblad om de får seg jobb:
- Ja, det er ikke noe problem for flinke folk, svarer Bertel Ånestad (21 ) Studiekameraten Ole Christian Troland, som også går på industriell økonomi, er enig: - Jeg har stor tro på arbeidsmarkedet. Begge er villige til å flytte på seg for å få jobb, men etter en stund ser begge for seg en fremtid i henholdsvis Rogaland og Hordaland hvor de kommer fra.
Hanne Skogestad (20) studerer kjemi og bioteknologi på grunn av valgmulighetene. Drømmearbeidsplassen er Statoil eller Hydro: – Jeg tror jeg får jobb, men kanskje ikke med en gang, sier hun.
Matematikk- og fysikkstudentene er de NTNU-studentene som tar livet aller mest med ro på NTNU. At de får jobb, er de 100 prosent sikre på.
– Realister trengs alltid, lyder svarene fra Are Sæbu (21) og Einar Eilertsen (21). Men hvem som er deres drømmearbeidsgiver, er det vanskeligere å svare på: - Jeg har ikke drømt så mye, jeg er realist jeg, svarer Are. Kameraten Einar svarer etter lengre tids tenkepause: - Et etter annet forskningsrelatert.
Camilla Syvertsen (21) studerer bygg- og miljøteknologi: – Jeg tror jeg får jobb. Det var en av grunnene til at jeg valgte faget. Drømmearbeidsgiveren heter Backegruppe, som er ledende på Østlandet.