KLIMA

En halv million trær er hogget ned for å bygge Tesla-fabrikk utenfor Berlin

Byggingen av gigafabrikken er kontroversiell.

Tesla-sjef Elon Musk har møtt mye motstand mot byggingen av den nye fabrikken utenfor Berlin. Nå kommer det frem at over 3000 mål skog er hogget ned for å gjøre plass til fabrikken.
Tesla-sjef Elon Musk har møtt mye motstand mot byggingen av den nye fabrikken utenfor Berlin. Nå kommer det frem at over 3000 mål skog er hogget ned for å gjøre plass til fabrikken. Foto: Aly Song/Reuters/NTB
22. aug. 2024 - 10:41

Rundt en halv million trær er hogget ned utenfor Berlin for å bygge en enorm Tesla-fabrikk, skriver The Guardian.

Satellittbilder viser at 329 hektar skog er hogget ned i området mellom mars 2020 og mai 2023, ifølge miljøanalyseselskapet Kayrros. Det skal tilsvare om lag 500.000 trær. Ett hektar er ti mål – 10.000 kvadatmeter.

Byggingen av gigafabrikken i Tyskland har vært svært kontroversiell, og det har vært en rekke demonstrasjoner mot fabrikken og Tesla.

I juli godkjente den tyske delstaten Brandenburg Teslas plan om å utvide fabrikken og doble produksjonen til 1 million biler per år.

Tesla har ikke svart på The Guardians forespørsler om en kommentar.

Brasil har tidligere enn normalt vært herjet av skogbranner. Myndighetene frykter at tiden framover blir verre som følge av økende varme og vind.
Les også

Ekstremvær herjer i Brasil: – Vi har aldri sett maken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.