Møtet finner sted i midten av neste uke, bekrefter Equinors pressetalsperson Magnus Frantzen Eidsvold.
– Vi kommer til å takke ja til invitasjonen, sier han til NTB.
Det var i oktober at EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen lanserte ideen om et felleseuropeisk kartell for gasskjøp, også kalt «innkjøpsplattform».
Tanken er at europeiske selskaper kan bruke sin samlede kjøpekraft til å forhandle fram lavere priser på det globale gassmarkedet, og samtidig unngå å overby hverandre sånn at prisen presses opp.
Ingen forhandlinger ennå
Eidsvold understreker at møtet neste uke ikke er et forhandlingsmøte om kjøp og salg av gass, men at EU-kommisjonen har invitert ulike aktører til å gi innspill om hvordan felles gassinnkjøp kan realiseres.
Målet i EU er å sikre god lagerfylling før neste vintersesong, poengterer han.
– Hvis EU vil innføre en tidsbegrenset felles innkjøpsplattform for fylling av lagre, er vi åpne for å selge til den, sier Eidsvold.
De skyhøye olje- og gassprisene bidrar til sterke tall for Equinor. Selskapet kunne melde om et justert driftsresultat på 24,3 milliarder dollar i tredje kvartal, opp fra 9,77 milliarder dollar på samme tid i fjor.
Møtte EU-topp hos Macron
Skrur på strømmen: Skal kutte 250.000 tonn CO2
Norsk gass var også hovedtema da statsminister Jonas Gahr Støre møtte kommisjonspresident Ursula von der Leyen og Frankrikes president Emmanuel Macron til en «arbeidsmiddag» i Elyseepalasset i Paris mandag denne uken.
Det var under dette besøket EU ga uttrykk for sitt ønske om å ha med Equinor i møtet, opplyser statssekretær Kristoffer Thoner ved Statsministerens kontor (SMK).
– Vi har meldt tilbake til EU at Equinor vil delta i møtet i innkjøpsplattformen når den er opprettet, skriver Thoner i en epost.
Han legger til at målet med plattformen er å samle selskaper som kjøper og selger gass, blant annet ved å legge til rette for langtidskontrakter og mer stabile priser i gassmarkedet.
Krangler om pristak
Flere EU-land har i lengre tid etterlyst krisetiltak som kan få ned gass- og strømprisene i Europa.
Foruten felles gassinnkjøp har kommisjonen også foreslått et pristak på gass, noe Norge har vært kritisk til. Men EU-landene krangler om hvor nivået på pristaket skal ligge. Dermed er også andre krisetiltak, som felles gassinnkjøp, satt på vent.
Mandag gjør EUs energiministre et nytt forsøk på å bli enige.
På spørsmål om hvorvidt felles innkjøp av gass vil ha en effekt på gassprisen, viser Eidsvold i Equinor til at kommersielle betingelser vil være en del av den videre dialogen med EU.
– Vi jobber med hvilke innspill vi skal komme med fram mot møtet. Det viktigste med tiltakene som foreslås, er at de virker i henhold til intensjonen, som er å sørge for best mulig forsyning av gass til Europa.
Norge satser tungt på å få være med i EUs nye forsvarsprogram