DATATELE

Finn ut hva andre finner opp

NORSK: Teekay Norges system for overføring av olje fra plattform til tankskip er en av de mange patenterte oppfinnelsene du finner ved å søke i Google Patents.
NORSK: Teekay Norges system for overføring av olje fra plattform til tankskip er en av de mange patenterte oppfinnelsene du finner ved å søke i Google Patents. Bilde: Illustrasjon, Teekay Norway
Mona StrandeMona StrandeJournalist
20. des. 2006 - 07:30

Google har indeksert patenter fra det amerikanske patentkontoret ( USPTO), og gir deg dermed muligheten i en mengde oppfinnelser som har fått patent i USA.

Syv millioner

Hele syv millioner patenter finnes i basen, som du søker i som om du skulle søke etter en hver annen informasjon på nettet.

Når du finner det du leter etter får du opp patentene i fulltekst uten et spesielt program, og så kan du studere tegninger og beskrivelser - og finne ut akkurat hvem som står bak oppfinnelsen.

Naturlig utvidelse

Google Patents lar deg søke på vanlig måte, ved å skrive inn valgte søkeord i søkefeltet. Har du mer informasjon om oppfinnelsen du leter etter, kan du velge avansert søk - og finne frem ved å taste inn patentnummer, navn på oppfinner eller tidspunkt for utstedelse av patentet, for å nevne noe.

- Det er en naturlig utvidelse av våre tjenester å gjøre offentlige dokumenter lettere tilgjengelig ved hjelp av vår søketeknologi, står det i Googles offisielle blogg.

Som boksøk

Teknologien de benytter til patentsøket er veldig lik den Google bruker på boksøket (Google Book Search). På begge disse tjenestene kan du scrolle deg gjennom sidene, og forstørre detaljer du vil se nærmere på.

Søkegiganten jobber nå med å legge til muligheter for automatisk lagring og utskrift av de ulike patentsidene.

Over 200 år

Med Google Patents kan du foreløpig bare søke i patenter utstedt fra USPTO, men Google håper å få tilgang til databasene hos andre patentkontorer rundt i verden etter hvert.

Allerede nå er basen så innholdsrik at du kan finne patenter som tidsmessig spenner over drøyt 200 år: fra 1790 til 2006.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.