IT

Han mener KI lager spillefilm fra tekst om to år

Per Overgaard er teknologidirektør i Lenovos europeiske virksomhet og spår en KI-revolusjon i løpet av de neste par årene.

Per Overgaard (t.h.) i Lenovo synes ikke alle bedrifter er like flinke til å snakke med mulige kunder og se an deres behov før de lager noe, forteller han til Jan Moberg, som er programleder for TUs podkast Teknisk sett.
Per Overgaard (t.h.) i Lenovo synes ikke alle bedrifter er like flinke til å snakke med mulige kunder og se an deres behov før de lager noe, forteller han til Jan Moberg, som er programleder for TUs podkast Teknisk sett. Foto: Beate Johnsen
Jan M. MobergJan M. MobergTeknologiredaktør
8. aug. 2024 - 17:00
Background image blurred
Teknisk sett

Teknisk sett

En podkast om teknologi, av Teknisk Ukeblad

Gå til podkasten

– Jeg snakket nylig med en av våre store kunder i bilindustrien. De fortalte meg at de har virkelig mye data, men at de ikke vet hvor dataene befinner seg. De sitter på en «goldmine» uten å få tilgang til den, forklarer Per Overgaard. Han er teknologidirektør (CTO) i Lenovo i EMEA (Europe, Middle East & Africa).

Som stor leverandør av maskinvare til både kontorsegmentet og industrien vet Overgaard hva han snakker om. Kundene deler jo gjerne sine utfordringer med sine leverandører. 

Eksemplet konkretiserer en av Overgaards kjepphester for dagens virksomheter: Få orden og struktur på dataene dine. Da kan du virkelig begynne å få uttelling av kunstig intelligens. 

– Den fremste prioriteten til enhver dataansvarlig i dag er å få oversikt over og ikke minst beskytte virksomhetens data. 

Økende behov

De fleste tenker kanskje på Lenovo som en leverandør av bærbare PC-er. Tilbudet er imidlertid langt større enn det. Deriblant avanserte rack til stadig flere datasentre. 

En betydelig driver i etterspørselen etter større systemer kommer nettopp fra behovet kundene har for å strukturere og lagre sine data. For så å kunne utsette dataene for maskinlæring eller kunstig intelligens. 

Venter på KI-film

Overgaard ser lyst på tempoet i utviklingen av kunstig intelligens (KI). Under konferansen Kongsberg Agenda tidligere i sommer kommenterte han blant annet hvor raskt det har gått å bruke tekst som grunnlag til å generere video. 

– Jeg tror at i løpet av ett til to år får vi se en full film som er laget av KI , bekrefter Overgaard, som selv anser seg som optimist på menneskehetens vegne hva angår bruken av kunstig intelligens i fremtiden.

Det er vel ikke mer enn seg hør og bør for en av verdens største leverandører av maskinvare. 

Forskere i Irak og Australia har trent opp kunstig intelligens til å analysere fargen på mennesketunger og identifisere sykdom med nær 99 prosent nøyaktighet.
Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
Les også

Forskning: KI-analyse av tungebilder kan si om du er syk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.