IT

Hva nå, Apple?

Apple-analytiker Dag Inge Fjeld snakker om hva vi kan forvente fremover fra selskapet som endret verden.

Dag Inge Fjeld er blant Norges fremste kjennere av Apple og selskapets historie – her med et knippe av sine historiske duppeditter.
Dag Inge Fjeld er blant Norges fremste kjennere av Apple og selskapets historie – her med et knippe av sine historiske duppeditter. Foto: Jan M. Moberg
Jan M. MobergJan M. MobergTeknologiredaktør
18. juli 2024 - 17:00

En podkast fra

Hør Teknisk sett på...

Vår tilbakevendende gjest Dag Inge Fjeld er høgskolelektor og markedsanalytiker. Han er også en av Norges fremste kjennere av Apples historie og kultur. Inkludert det som gjorde at Apples grunnlegger – avdøde Steve Jobs – i sin tid snudde skuta. 

Vision Pro

I ukens episode av podkasten Teknisk sett snakker vi med Fjeld om hva Apple nå gjør for å gjenskape en suksess à la Iphone og hva som er igjen av DNA-et Jobs etterlot seg. Vil selskapet lykkes med sin satsing på det virtuelle hodesettet Vision Pro? 

Høyt press

Apple er et av selskapene som kniver med blant annet Microsoft om å toppe pallen som verdens mest verdifulle selskap. Det er med på å øke presset på toppsjef Tim Cook.

Vil det i det hele tatt la seg gjøre å følge opp suksessen med Iphone?

Professor Bjørn Edwin (t.v), som er leder for klinisk forskning ved Intervensjonssenteret ved Rikshospitalet, og overlege Knut Jørgen Labori kan sammen interagere med et leverorgan og diskutere hvordan svulsten (i gult) bør fjernes ved hjelp av hololens-briller og HoloCare-programvaren som etter flere års utvikling nå er godkjent for pre-operativ bruk. Målet er å kunne bruke den i sanntid under operasjoner om bare fire år.
Les også

Hologrammer gjør det enklere å fjerne kreftsvulster

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.