PROSJEKTER

Implenia og Stangeland valgt til å bygge ny E39 forbi Lyngdal

Nye Veier har valgt å gå videre med arbeidsfellesskapet Implenia Norge og Stangeland Maskin til konkretiseringsfasen for utbygging av ny firefelts vei på strekningen E39 gjennom Lyngdal i Agder.

Strekningen E39 Lyngdal øst (Herdal)-Lyngdal vest (Røyskår) er om lag 11 kilometer lang.
Strekningen E39 Lyngdal øst (Herdal)-Lyngdal vest (Røyskår) er om lag 11 kilometer lang. Illustrasjon: Nye Veier
7. mai 2021 - 11:55

Arbeidsfellesskapet, som har med seg Sweco Norge som prosjekterende rådgiver, har levert tilbud innenfor byggherrens makspris for kontraktsarbeidet pålydende 2,9 milliarder kroner eks. mva.

– Med arbeidsfellesskapet Implenia Norge og Stangeland Maskin sammen med rådgiver Sweco har vi fått et kompetent arbeidsfellesskap. De har levert det beste tilbudet i konkurranse, og tilbudt svært erfarne nøkkelpersoner til prosjektet, sier Anette Aanesland, adm. dir. i Nye Veier, i en pressemelding.

Fire leverandører var med til tilbudsfasen for dette prosjektet.   

Testriggen fra Ife-eksperimentet som er gransket for juks. Ventilene skulle vært inne i reaktoren, men ble istedenfor plassert ute i reaktorhallen, følge DSA og Ifes innleide granskere.
Les også

Skal ha lurt kunden i USA. Førte til radioaktiv lekkasje i Halden

11 kilometer ny E39

Strekningen E39 Lyngdal øst (Herdal)-Lyngdal vest (Røyskår) er om lag 11 kilometer lang. Kontraktsarbeidet omfatter totalentreprise på prosjektering, bygging av og garantiansvar for ny firefelts motorvei mellom kryss i Herdal og kryss ved Røyskår i Lyngdal kommune.

Strekningen inkluderer:

  • 5300 meter vei i dagen
  • 6400 meter doble tunneler, fordelt på Rossåstunnelen (3700 meter) og Kålåstunnelen (2700 meter)
  • To lengre bruer: Kvelland (over elva Lygna) og Hårikstad
  • To motorveikryss (Herdal og Røyskår) med tilknytninger til eksisterende veinett
Et av prosjektene som kan rammes av forsinkelsene, er utbyggingen av Vestfoldbanen mellom Nykirke og Barkåker.
Les også

Trøbbel med prestisjeprosjekt: Store forsinkelser i Norges største togprosjekter

Konkretiseringsfasen skal være ferdig til sommerferien, og i løpet av høsten 2021 skal mannskaper og maskiner mobilisert være på plass i Lyngdal. <i>Foto:  Implenia/Stangeland</i>
Konkretiseringsfasen skal være ferdig til sommerferien, og i løpet av høsten 2021 skal mannskaper og maskiner mobilisert være på plass i Lyngdal. Foto:  Implenia/Stangeland

Konkretiseringsfase

– Arbeidsfellesskapet Implenia Norge og Stangeland Maskin har gjennom sitt tilbud vist at de har satt seg svært godt inn i prosjektet, og forstår utfordringene som ligger i prosjektet. Nå ser vi frem til en god konkretiseringsfase som, dersom det går som det skal, ender opp med kontraktsignering i oktober 2021. Den nye firefelts veien med 110 km/t fra Herdal til Røyskår åpner etter planen i 2025, sier utbyggingsdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier i meldingen.

Konkretiseringsfasen mellom Nye Veier og arbeidsfellesskapet starter opp nå i mai, og avsluttes etter planen med kontraktsignering på fastpris i oktober i år. Deretter skal anleggsarbeidene starte ganske umiddelbart. Prosjektet skal være ferdig til overtakelse sommeren 2025. Det foreligger godkjent reguleringsplan for hele prosjektet.

Den statlige, svenske gruvegiganten LKAB utsetter sine planer om å bli fossilfri. Dermed får Nord-Norge fortsatt tilgang på store mengder vindkraft fra Nord-Sverige. Bildet viser LKABs gruve i Kiruna.
Les også

Svensk utsettelse endrer hele kraftsituasjonen i Nord-Norge


Prestasjonsmål

Prosjektet E39 Lyngdal øst-Lyngdal vest har følgende prosjektmål:

  1. Minimere ulemper for alle trafikantgrupper og tredjepart i anleggs- og driftsperioden.
  2. Realisere målet om en skade- og ulykkesfri anleggs- og driftsperiode, samt uten brudd på samfunnsansvar.
  3. Minimere klimagassutslipp og øvrige belastninger på ytre miljø.
  4. Null uoppgjorte tvister ved ferdigstillelse.
  5. Realisere et innovativt og fremtidsrettet veiprosjekt som minimerer bygge- og levetidskostnadene.
Horisont Energi har støtt på nye problemer i nord. Nå har operatør for CO2-lageret, Orlen, trukket seg fra prosjektet. Dermed står de igjen uten operatør. Administrerende direktør Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen sier de likevel fortsetter satsingen, både på CO2-lageret og ammoniakkfabrikken Barents Blue (bildet).
Les også

Andre operatør på under to år trekker seg fra norsk CO2-lager

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.