Andre får seg en god latter over resultatene fra denne testen.
En av våre lesere skriver på debattsidene tu.no/debatt: " fillern, fikk bare 122- jaja er vel ikke spesielt smart jeg da, men jo jeg må si meg enig i at den testen var nok laget for å få mest mulig folk til å punge ut for det "dokumentet" som de vil ha 15 dollar for til slutt ".
Det kan nok tenkes.
Får man høy poengsum og rosende omtale, er det fristende å få dette ytterligere dokumentert og utdypet ved å betale for en feiende flott rapport. Selv om lommeboka blir mindre, blir kanskje selvsikkerheten og egoet større.
En annen leser - som ikke har så høye tanker om amerikanere, har en annen god forklaring: "hvis disse testene er kalibrert etter fordelingen av IQ i USA, så kan det kanskje hende de er riktige likevel.¿
En av leserne viser til en annen gratis IQ-test, International High IQ Society. Prøvekaniner melder om eksepsjonelt høy IQ også på disse.
International High IQ Society tilbyr fem gratis tester på nett. Får du 126 poeng eller høyere på en eller flere, kan du bli medlem.
Nok en gratis amerikansk test tilbys her, der du kan betale deg til en psykologisk opptur i form av en rapport.
Dersom du virkelig har høy IQ, kan du bli medlem av Mensa Norge. Du finner en hjemmetest på deres sider. I motsetning til de amerikanske, krever Mensa-testen at du gjennomfører den på tid, det vil si maks 22 minutter hvis du er under 50 år. De anbefaler også at du har blyant og kladdepapir parat.
Mensa Norge påpeker også at slike nettester ikke gir noe eksakt svar og at det vil ødelegge testen at den er allment kjent.
Mensa oppfordre "glupinger" til å kontakte dem for å få en skikkelig, overvåket test, utarbeidet etter vitenskapelige kriterier.