BATTERIER

Kraftig batteribrann på industriområde i Trollhättan

Brannvesenet fikk sent søndag ettermiddag bukt med flammene som hele dagen har herjet på et lager for litiumbatterier i Trollhättan i Sverige.

Kraftig brann på et gjenvinningsanlegg i et industriområde i Trollhättan søndag. Det var et lager med litiumbatterier som tok fyr.
Kraftig brann på et gjenvinningsanlegg i et industriområde i Trollhättan søndag. Det var et lager med litiumbatterier som tok fyr. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
9. sep. 2024 - 07:49

Varselet om brannen kom klokken 5.25 søndag morgen. Brannen brøt ut på et gjenvinningsanlegg i et industriområde og førte til mye potensielt farlig røyk i området.

Et varsel er sendt ut der folk i området bes om å holde seg innendørs og stenge dører, vinduer og ventilasjonsanlegg. Det ble opphevet i 17-tiden.

Det svenske brannvesenet jobbet gjennom dagen for å få kontroll over brannen.

– Nå ser det bra ut for vår del. Vi har ingen brann på stedet, men det ryker litt fra litiumbatteriene, sier vakthavende befal Tero Paakki ved redningstjenesten sent søndag ettermiddag.

Mannskapene jobber videre for å kjøle ned batteriene og kommer til å ha folk på stedet hele natten. Det er ikke meldt om noen personskader som følge av brannen.

I januar i år brant det i samme eiendom, som drives av selskapet IQR. Også da var det litiumbatterier som hadde tatt fyr, og allmennheten ble advart mot giftig røyk, skriver TTELA. Batteriene mellomlagres har før de sendes videre til gjenvinning i utlandet. Ifølge IQR-sjef Thomas Karlström kan brannen være forårsaket av at batteriene var pakket på feil vis.

Politiet skal etterforske brannen og utføre tekniske undersøkelser når brannvesenet er ferdig på stedet.

En kraftig batteribrann brøt ut på et gjenvinningsanlegg i Trollhättan i Sverige i september. Batterier i blant annet mobiler, elsparkesykler, hoverboards og elbiler kan utgjøre en risiko.
Les også

Batteribranner vekker bekymring – hva er egentlig sant?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.