Kontrakten som nå heter driftskontrakt 5002 Hitra, Frøya, Hemne og Snillfjord 2019-2024 består vesentlig av sommerdrift, bortsett fra i Snillfjord.
Ved anbudsåpning i dag så tallene for kontrakten slik ut:
Entreprenør | Tilbudssum eks. mva. |
Mesta | 179.505.187 kr |
Brødrene Bakk | 254.579.756 kr |
Den gamle Hitrakontrakten var en femårskontrakt med helårsdrift av rundt 538 kilometer vegnett. Mesta fikk den kontrakten i 2014 med et tilbud på 197,9 millioner kroner.
Mer tilgjengelig for lokale entreprenører
– Den gamle Hitrakontrakten er nå delt i mindre kontrakter og er ment for mindre entreprenører, etter ønske fra fylkeskommunen. Kontraktene skal dermed være mer aktuelle og tilgjengelige for det lokale næringslivet, fortalte seksjonssjef i vegavdelingen i Trøndelag, Arne Iversen, til Veier24 tidligere i dag, før tilbudsåpning.
– Det har vært litt arbeid med det. Vi har gått grundig gjennom malene, og det har vært et lite puslespill for å få til selvstendige og gode kontrakter som ikke overlapper hverandre.
– Aktuelt med flere lignende løsninger?
– Jeg tror fylket ønsker å videreutvikle driftskontraktene. Men vi er også interessert i å se hvordan markedet responderer på disse utlysningene. Markedet må kjenne sin besøkelsestid, ellers så er ikke dette en vei å gå, sa Iversen til Veier24.
Driftskontrakt 5002 Hitra, Frøya, Hemne og Snillfjord 2019-2024 innebærer sommerdrift av fylkesvegene i Hitra, Frøya, Snillfjord, Hemne og deler av Orkdal kommuner i Trøndelag, samt deler av Aure kommune i Møre og Romsdal. Og altså vinterdrift i Snillfjord.
Vegnettet består av drøye 552 kilometer veg. Trafikken varierer fra 30 til rundt 7.500 i ÅDT, og årlig trafikkvekst forventes å være cirka 1,5 prosent.
Startdato er 1. september i år, og kontrakten varer til og med august 2024. I tillegg har oppdragsgiver opsjon på forlengelse av kontrakten med 12 måneder.
Økonomiske krav
Fylket krever god økonomisk og finansiell kapasitet for å gjennomføre kontrakten, og entreprenøren skal oppfylle en del krav: Egenkapitalen skal være over halvparten av aksjekapitalen. Gjennomsnittlig årlig omsetning skal være på minst 20 millioner kroner for de siste tre regnskapsårene. Og: Leverandøren skal ha en egenkapitalandel på minst ti prosent.
Og endelig: Alle tilbud skal kontrollregnes og evalueres før noe er sikkert.
LES OGSÅ: Rekordjevn kamp om driftskontrakter i Trøndelag