INNLANDET

Meteorologisk institutt til beboere i Innlandet: – Vurder om reisen er nødvendig

Veier i Innlandet er tirsdag morgen stengt og kollektivtransporten påvirket. – Vurder om reisen er nødvendig, råder meteorologene i varselet sitt.

Gravemaskin jobber med å lede vann unna Østringsvegen i Gausdal nord for Lillehammer. Flere veier i området er stengt etter ras og oversvømmelser.
Gravemaskin jobber med å lede vann unna Østringsvegen i Gausdal nord for Lillehammer. Flere veier i området er stengt etter ras og oversvømmelser. Foto: Geir Olsen/NTB
Tia KarlsenTia KarlsenJournalist
10. sep. 2024 - 07:08
 

Natt til tirsdag ble riksvei 25 stengt like nord for Midtskogberget mellom Elverum og Nybergsund grunnet skade på veinettet. Riksvei 25 er omtrent 100 kilometer lang og går mellom Hamar og Trysil.

– Riksvei 25 holder stengt inntil videre, sier trafikkoperatør Tilia Matre i Vegtrafikksentralen øst til NTB like før klokken 6 tirsdags morgen.

– Vi må vente til det blir litt lysere før de får tatt en ny vurdering, men håper det blir lysregulering på stedet i løpet av morgentimene, legger hun til.

Flere fylkesveier i Innlandet er også stengt.

Dovrebanen er stengt etter ras og oversvømmelser på to strekninger (markert i rødt) mellom Oslo og Trondheim.
Les også

Dovrebanen stengt: Frykter flere ras

Oransje farevarsel

Natt til tirsdag er det blitt observert rundt 50–70 millimeter nedbør i indre deler av Østlandet de siste 24 timene.

Det er fortsatt oransje varsel om jord- og flomskredfare i Innlandet og sørlige Trøndelag, opplyser NVE. Men regnet vil avta i løpet av tirsdag morgen og formiddag, skriver meteorologene på varsom.no.

– Vurder om reisen er nødvendig og sjekk veimeldinger. Tilpass farten og kjør etter forholdene, råder meteorologene videre.

Gjennom natten har nedbøren bevegd seg nordøstover.

Bussavganger innstilt – rammer skoleskyssen

Flere bussavganger kommer til å være innstilt tirsdag på grunn av de stengte veiene – noe som også vil påvirke skoleskyssen i Innlandet.

– Dette gjelder spesielt i Gausdal kommune, skriver Innlandet fylkeskommune på sine nettsider.

– Det kan også være andre forhold som vil kunne påvirke busstrafikken, for eksempel at bussjåfører ikke kommer seg på jobb, legger de til.

40–50 boliger berørt i Ringsaker kommune

Brannvesenet har rykket ut til mellom 40 og 50 boliger i Ringsaker kommune, hovedsakelig i Brumunddal.

– Vi har hatt manneskaper ute mandag kveld og gjennom natten. Nå har vi trappet litt ned, men er i gang igjen på morgenkvisten, sier Roger Lyseng ved 110-sentralen i Innlandet til NTB like før klokken 5.

Han forteller at mellom 40 og 50 boliger i Ringsaker kommune er berørt av oversvømmelser. Det er mange som har fått vann i kjelleren sin.

Deler av Dovrebanen stengt

Deler av Dovrebanen er også stengt. Det er stengt mellom Fåvang og Hunderfossen på grunn av ras – en ny oppdatering er ventet klokken 7, opplyser Bane Nor.

Det er stengt mellom Brumunddal og Moelv på grunn av vanskelige værforhold. Bane Nor kommer med en oppdatering på situasjonen tirsdag morgen klokken 12.

Stengningen påvirker toglinjene F6 mellom Oslo og Trondheim på Dovrebanen og RE10 som går fra Drammen til Oslo S og Lillehammer.

Slik så det ut da bruelementene til Randklev bru ble løftet på plass igjen. Brua brøt sammen i kjølvannet av uværet Hans og flommen i Lågen.
Les også

Bane Nor slår alarm

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.