I utgangspunktet hadde Lundin allerede modnet frem prosjektet og bestemt seg for et utbyggingskonsept for Luno 2 på Utsirahøyden, en subsea-utbygging i flere faser.
Så fant selskapet ut at de ville ha én brønn til, før de tar en beslutning om å investere i prosjektet, som vil kobles på Edvard Grieg-plattformen 20 kilometer unna.
Resultatene fra avgrensingsbrønnen er ventet i løpet av kort tid.
Med forventede resultater vil oljeselskapet ta en investeringsbeslutning til sommeren og levere inn en utbyggingsplan i løpet av året. Dersom brønnen skuffer kan prosjektet i verste fall måtte sendes tilbake til tegnebrettet.
- Det ble ikke gjort noen større funn i 2017: Nå etterlyser oljedirektøren mer leteaktivitet på norsk sokkel
Være eller ikke være-brønn
Før avgrensingsbrønnen var de foreløpige beregningene at Luno 2 inneholder mellom 30 og 80 millioner fat olje og gass. Håpet er at disse tallene blir bekreftet.
Dersom avgrensingsbrønnen er en suksess, regner selskapet med å kunne produsere olje fra feltet fra 2020, forklarer Tone Schanke-Jørgensen, prosjektleder for Luno 2 i Lundin, på Subsea Valley-konferansen.
Det er timet opp mot en planlagt produksjonsstans på Edvard Grieg, hvor Luno 2 kan kobles på samtidig.
– Vi borer en brønn nå, og dette er en slags være eller ikke være-brønn. Hvis det går som vi tror, så vil vi beholde planen, sa hun.
Luno 2 er planlagt som en subseautbyggingen med fire brønner, tilkoblet Edvard Grieg-platformen, hvor Lundin også er operatør. Denne har fra designfasen vært forberedt på å kunne ta imot tre satellitter. Luno 2 og Rolvsnes er to konkrete kandidater, og i tillegg vil det være plass til én til.
Luno 2 ble funnet i 2013, og det ble gjort et nytt mindre funn i Luno 2 North i 2015.
- Landet avtale med subseagigant: Etter ti år skal de endelig få bevise at teknologien fungerer
Marginalt felt
Lundins mål har vært å komme frem til en enklest mulig løsning for subsea-feltet. Selskapet har sett på flere ulike subsea-konsepter, i tillegg til muligheten for en bemannet brønnhodeplattform.
Dette gjorde de ved å dra inn leverandører tidlig i en studie. Til slutt landet de på TechnipFMC.
Konseptet de endte opp med er en subsea-utbygging, med det de selv beskriver som enklest mulig feltlayout. For selskapet var det viktig å finne et kostnadseffektivt konsept, fordi Luno 2 anses som et marginalt felt.
Det er i tillegg lagt opp til en videre utvikling av feltet, med flere segmenter som kan dras inn i en videre utbygging.
- 320 meter høy og veier 70.000 tonn: Se verdens største spar-plattform fra droneperspektiv