Tilbyr tverrfaglige kompetanseteam innen miljøkrav i offentlige anskaffelser

Vaar Advokat og Vaar Consulting har inngått samarbeidsavtale med rådgivningsselskapet Asplan Viak. Sammen skal de bistå kunder ved regulatoriske krav til bærekraft og  ulike miljøaspekter ved offentlige anskaffelser.

Marte Gurijordet Paus Vadem, prosjektleder bærekraft Asplan Viak og Eivind Dahl Thoresen, partner og daglig leder i Vaar Consulting har signert samarbeidsavtale.
Marte Gurijordet Paus Vadem, prosjektleder bærekraft Asplan Viak og Eivind Dahl Thoresen, partner og daglig leder i Vaar Consulting har signert samarbeidsavtale. Foto: Asplan Viak
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. okt. 2023 - 12:05

Fra og med 1. januar 2024 skal oppdragsgivere som hovedregel vektlegge miljø med 30 % i alle anskaffelser etter den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesforskriften § 7-9.

– Økt fokus på miljø i offentlige anskaffelser, er et viktig tiltak for å sikre gode og bærekraftige leveranser. Sammen med Vaar vil vi kunne gi våre kunder gode råd om hvordan de best skal møte de nye miljøkravene, sier Lise Haaland Eriksen, divisjonsdirektør i en pressemelding fra Asplan Viak.

På månen fins det ikke flytende vann, ikke vind, det er ganske kraftig stråling og enorme temperaturforskjeller mellom dag og natt. Og som vi vet: Beskjeden tyngdekraft. Likevel mener forskere det er mulig å bygge drivhus på månen.
Les også

Vil bruke månestøv til å lage drivhus på månen

Skal biså med egnede tildelingskriterier

Sammen skal de to selskapene bistå kunder med å etablere egnede tildelingskriterier med tilhørende evalueringsmodeller, men også vurdere om det er grunnlag for å fravike hovedregelen.

– Det er viktig at offentlige innkjøpere setter eksempel. Sammen med Vaar ser vi fram til å hjelpe offentlige innkjøpere med å sette gode, målbare klima- og miljøkrav som bidrar til rettferdige konkurransevilkår og ikke minst, et bedre miljø, sier Jørgen Roberg, gruppeleder for bygg, energi- og miljø i Asplan Viak.

Bærekraftig samfunnsutvikling

Samarbeidet mellom Vaar og Asplan Viak er en forutsetning for å optimalisere anvendelsen av miljøbestemmelsen. Dette vil også sørge for at selskapene i felleskap bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling.

-Vi er selvsagt svært godt fornøyde med den nye avtalen med Asplan Viak. Her ligger det store muligheter på et område hvor begge parter har solide forutsetninger for å være i front gjennom tverrfaglig samarbeid, sier Eivind Thoresen, partner og daglig leder Vaar Consulting.

Maria Archontoulis og Per Kristian Næss-Fladset i DNB er nøkkelpersoner i DNBs gründersatsing. Her i et kreativt rom i DNBs hovedkontor, hvor gründere får luftet sine ideer og planer med banken.
Les også

Norges største bank bruker gründere til å drive innovasjon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.