04:19:53Nyhetsstudio

Alle spanske flyplasser påvirket av datatrøbbel

Alle spanske flyplasser påvirkes av dataproblemer, opplyser operatøren Aena. I Frankrike er Air France rammet, men ingen av flyplassene i Paris.

Problemene kan føre til forsinkelser, advarer Aena.

– Denne globale tekniske hendelsen rammer hovedsakelig passasjer-reservasjoner og informasjon, sier den spanske flyplassoperatøren, som legger til at enkelte tjenester er oppe og går takket være «manuelle systemer».

Fra før er det kjent at en lang rekke flyplasser i Europa er påvirket av datatrøbbel – deriblant lufthavner i Praha, Amsterdam, København, Edinburgh og Berlin.

Det franske flyselskapet Air France opplyser at selv om de opplever IT-problemer med flere av sine tjenester, så er det ingen problemer ved flyplassene Charles de Gaulle og Orly i OL-byen Paris.

Også tre indiske flyselskaper melder om omfattende problemer med sine bookingsystemer fredag, noe som samsvarer med de store tekniske problemene som rammer selskaper verden over.

I USA har de tre store flyselskapene United, Delta og American Airlines bedt de føderale luftfartsmyndighetene FAA om å sette alle fly på bakken, melder ABC News.