03:23:27Nyhetsstudio

Austin: Langdistanseangrep med amerikanske våpen vil ikke endre krigens gang

Å bruke våpen donert av USA til å utføre angrep langt inn på russisk territorium vil ikke være et vendepunkt i krigen for Ukraina, sier USAs forsvarsminister.

Uttalelsen fra Lloyd Austin er en forsiktig avvisning av Ukrainas ønske om å fjerne restriksjonene på bruk av våpen levert fra USA.

Etter et møte i den såkalte Ramstein-gruppen fredag, understreker Austin overfor pressen at det ikke finnes noe spesifikt våpen som vil snu krigslykken for ukrainerne.

Han påpekte at Russland har flyttet sine glidebomber utenfor rekkevidden til ATACMS-rakettene, mens Ukraina har betydelig kapasitet til å utføre angrep mot mål som ligger bortenfor rekkevidden til de britiske Storm Shadow-krysserrakettene.

Ramstein-gruppen består av over 50 land – inkludert USA og de øvrige Nato-landene – som samordner den militære hjelpen til Ukraina. Gruppen har fått navn etter den amerikanske flybasen i Tyskland, de den holder sine møter.

På møtet kunngjorde Austin også at USA vil levere våpen – inkludert artilleri og luftvernammunisjon – for ytterligere 250 millioner dollar eller snaut 2,7 milliarder kroner.