12:23:24Nyhetsstudio
Danmark dropper stor Nato-øvelse til neste år, ifølge Jyllands-Posten

Danmark blir likevel ikke med på Nato-øvelsen Allied Spirit i Tyskland neste år. Vi har ikke råd, skriver forsvarsministeren i en epost, ifølge Jyllands-Posten.

I mars kunngjorde det danske forsvaret at de planla å sende mellom 2000 og 2500 soldater som skulle utgjøre en hovedstyrke i den årlige øvelsen, som altså holdes i Tyskland neste år. Det var en kraftig økning fra rundt 500 soldater i år.

Men nå har forsvarsminister Troels Lund Poulsen ifølge Jyllands-Posten sendt en epost til de øvrige partienes forsvarspolitiske talspersoner, der han sier at det ikke blir noen dansk deltakelse. De har rett og slett ikke råd, er begrunnelsen.

Torben Ørting Jørgensen, som leder forsvars- og beredskapsorganisasjonen Folk og Sikkerhed, kaller avlysningen «en katastrofe». At Danmark uteblir går ikke bare utover de danske soldatene, men også andre i Nato, sier han til avisen.

– Dette er en viktig øvelse, der Danmark skulle spille en viktig rolle. Hvis vi ikke stiller opp, vil det skade Danmarks anseelse i Nato, som er bygget på å være en allianse som hviler på solidaritet og evnen til å lever, sier han.

Forsvarsministeren har så langt ikke villet kommentere saken overfor Jyllands-Posten.