21:16:04Nyhetsstudio

EU og 28 land med på britisk erklæring om KI-sikkerhet

Storbritannia har fått med seg EU og 27 land på en erklæring som skal styrke globalt samarbeid om sikkerhet knyttet til kunstig intelligens (KI).

Kina og USA er blant dem som stiller seg bak den såkalte Bletchley-erklæringen, som ble kunngjort på åpningsdagen av et KI-toppmøte nordvest for London onsdag.

– Dette er en milepæl der de største KI-maktene i verden er enige om hvor viktig det er å forstå risiko knyttet til KI og bidra til å sikre fremtiden for våre barn og barnebarn, sier statsminister Rishi Sunak.

I erklæringen oppfordres til det til åpenhet og ansvarlighet hos dem som går i bresjen for KI-utviklingen. Hovedlinjene er å avdekke risikoer som er til felles bekymring, øke den vitenskapelige forståelsen og bygge politikk for å begrense risikoen.

– Erklæringen oppfyller viktige mål for å opprette en felles enighet og ansvar rundt risikoer og muligheter og en vei videre for internasjonalt samarbeid, heter det i en britisk uttalelse.

Toppmøtet holdes på Bletchley Park, der mye av det viktigste arbeidet med kodeknekking under andre verdenskrig ble gjort. Stedet er særlig kjent for innsatsen for å bryte den tyske Enigma-koden.