00:36:02Nyhetsstudio
Fiskarlaget advarer mot fiskeforbud i Oslofjorden

I slutten av juni foreslo Fiskeridirektoratet flere alternativer for å redde fisken i Oslofjorden. Sør-Norges Fiskarlag mener nullfiske er for inngripende.

Alternativene var å fortsette med dagens reguleringer fra 2019, stramme inn ytterligere for yrkes- og fritidsfiskere, eller å innføre tre store nullfiskeområder der det verken vil være lov med yrkesfiske eller fritidsfiske.

Sør-Norges Fiskarlag deler direktoratets bekymring og mener det må innføres tiltak, men advarer mot de mer drastiske tiltakene som har blitt fremmet.

– Det må være en balanse i tiltakene, og vi advarer derfor mot de mest ytterliggående forslagene som nå har blitt fremmet, sier avdelingsleder Alessandro Astroza i Sør-Norges Fiskarlag.

Det gjelder spesielt alternativ tre om nullefiskeområder innenfor Horten-Moss, og i Ytre Hvaler og Færder Nasjonalpark.

– Vi frykter at en innføring av dette alternativet vil være spikeren i kista og føre til en reell avvikling av yrkesfisket i sør, sier Astroza.

Da Fiskeridirektoratet la fram forslagene, poengterte de at reguleringene i Oslofjorden allerede er strenge, og at å stramme inn ytterligere har en samfunnsmessig kostnad.

Dette sier Fiskarlaget seg enig i.

– Dette understreker vår bekymring om at det finnes en overdreven tiltro til at nye fiskeritiltak alene skal føre til Oslofjorden skal oppnå en forbedret miljøtilstand raskt og varig.