22:14:03Nyhetsstudio

Flat ukeslutt på Oslo Børs

Det ble en udramatisk ukeslutt på Oslo Børs. Hovedindeksen avsluttet med en økning på knapt 0,2 prosent til 1293,1 poeng.

Til en forandring ble Equinor skjøvet ned på andreplass på omsetningslisten, som ble toppet av Vår Energi som falt 1 prosent av en totalomsetning på 7,6 milliarder kroner.

Storhandelen og det påfølgende fallet ble utløst av at Hitecvision-selskapet Springpoint Holding torsdag kunngjorde at det ville selge 164 millioner aksjer i Vår Energi, nesten 9 prosent av selskapet. Salget ble gjennomført med en rabatt på nesten 7 prosent sammenlignet med sluttkursen torsdag, skriver Dagens Næringsliv.

I åpningshandelen falt Vår Energi-kursen kun drøye 3 prosent. Utover dagen hentet kursen seg inn og ved børsslutt var fallet redusert til 1 prosent.

Da Oslo Børs stengte fredag ble et fat nordsjøolje omsatt for 84,90 dollar, cirka 20 cent lavere enn til samme tid torsdag.

Eqiunor økte med 0,6 prosent og Frontline økte med 1,9 prosent. Taperen blant de mest omsatte ble DNB som hadde et kursfall på 1,8 prosent.

De største børsene i Europa hadde også en liten oppgang fredag. Dax 30 i Frankfurt steg 0,2 prosent, CAC 40 i Paris løftet seg 0,5 prosent, og FTSE 100 falt 0,1 prosent.