04:14:30Nyhetsstudio

Granfosstunnelen stengt i retning Oslo

Riksvei 150 Granfosstunnelen er stengt i retning Oslo etter at en lastebil har vært borti tunneltaket. Det er ukjent hvor lenge tunnelen vil være stengt.

– Det er mye nedfall i veibanen som må ryddes. Vi må vente på ansvarlig etat og står derfor ved innløpet til tunnelen. Vi oppretter sak og har beslaglagt førerkortet til sjåføren av lastebilen, opplyser Oslo politidistrikt på X/Twitter.

Det er også ventet at en elektroingeniør skal ankomme stedet. I 16-tiden mandag opplyste trafikkoperatør Mikael Olsen i Statens vegvesen til NTB at det ikke er gjort noen vurdering om hvor lenge tunnelen vil være stengt.

Hendelsen skjedde mandag ettermiddag da en lastebil kom borti tunneltaket. Det ble revet ned lys og muligens kameraer, opplyste Olsen.

– Det viktigste nå er å få sikret tunnelen. Etter hvert vil det tas en vurdering på om tunnelen kan være åpen uten lys og kamera. Først må stedet sikres for løse gjenstander, fortalte Olsen.

Ifølge Oslo-politiet er det snakk om en lastebil med gravemaskin på taket som har vært borti tunneltaket, skriver de på X/Twitter.

Vegtrafikksentralen meldte om hendelsen klokka 15.43 mandag.