16:15:58Nyhetsstudio

Hizbollah-lederen sier militærbase ved Tel Aviv var målet for angrep

En militær etterretningsbase 110 kilometer inne på israelsk territorium var målet for Hizbollahs angrep søndag, ifølge gruppas leder Hassan Nasrallah.

Ifølge Nashrallah ligger basen 1,5 kilometer fra Tel Aviv. Han hevder at gruppa skjøt opp katjusja-raketter for å distrahere israelske rakettforsvarssystemer, slik at dronene kunne ta seg inn i israelsk luftrom.

– Vi besluttet å ikke svare på drapet på en av våre ledere ved å angripe sivile områder, sa Nasrallah i en tale søndag. Han hevdet også at droner ble sendt mot Israel fra Bekaadalen for første gang.

Israelske myndigheter avviser at basen ved Tel Aviv ble truffet.

– Jeg kan bekrefte at det ikke var noen treff på Glilot-basen, sier en talsperson for de israelske styrkene.

Israel gjennomførte natt til søndag omfattende «forkjøpsangrep» i Libanon og hevdet at Hizbollah var i ferd med forberede et storangrep. De sier de satt inn rundt 100 fly og ødela «tusenvis» av utskytningssystemer for raketter sør i Libanon.

Hizbollah har på sin side sagt at bevegelsen har angrepet med over 320 raketter samt droner mot mål i Israel. Nasrallah benekter også det israelske utsagnet om at tusenvis av utskytingssystemer er ødelagt.