08:16:44Nyhetsstudio

Israel vurderer opptrapping i nord

Israels forsvarsminister Yoav Gallant har holdt samtaler om muligheten for å utvide offensiven i nord mot grensa til Libanon. Forsvarssjefen antyder at flere angrep er i vente.

Israel har de siste dagene trappet angrepene mot Hizbollah i Libanon betydelig opp, og fredag ble Hizbollah-leder Hassan Nasrallah drept i et israelsk angrep sør i Beirut.

Israels forsvarssjef Herzi Halevi antydet lørdag flere angrep er i vente og sa at likvideringen av Nasrallah ikke er «det siste i verktøykassa».

Gallant omtaler angrepet, der seks boligblokker ble jevnet med jorden, som «det viktigste målrettede angrepet siden staten Israel ble grunnlagt».

Gallant møtte lørdag militærledere for å diskutere en opptrapping langs fronten i nord.

– Forsvarsminister Gallant gjør for øyeblikket en operativ situasjonsvurdering angående utvidelsen av IDFs aktiviteter i nord, heter det i en uttalelse fra Gallants kontor.

Talsperson Nadav Shoshani i det israelske forsvaret (IDF) sier at Israel har forårsaket store skader på Hizbollahs stridsevne den siste uka, men at mye av militsens arsenal fortsatt er intakt, og at Israel vil fortsette angrepene. '

Lørdag opplyste militæret at tre brigader med reservister er innkalt til tjeneste rundt om i landet. Allerede er to brigader sendt til det nordlige Israel for å forberede en mulig bakkeinvasjon av Libanon.

Ifølge Libanons helseminister er minst 1030 mennesker, blant dem 156 kvinner og 87 barn, drept i de israelske angrepene i Libanon den siste tida.