16:01:19Nyhetsstudio
Kenya sender ytterligere 200 politibetjenter på FN-oppdrag i Haiti

En ny pulje på 200 politibetjenter fra Kenya er sendt til Haiti på FN-oppdrag for å slå ned på gjengterroren, sier ledende polititjenestemenn i Nairobi.

Delegasjonen fra Kenya dro mandag kveld lokal tid og skulle være framme i Haiti tirsdag.

– Der vil de slutte seg til kolleger som allerede er på plass. Flere vil følge inntil vi når målet med å sende tusen tjenestemenn, sier kenyansk politi.

Den første gruppen på rundt 400 mann kom på plass i juni. Kenya vil lede den FN-tilknyttede operasjonen som i alt teller 2.500 mannskaper.

Også andre land bidrar med personell, de fleste i Afrika og Karibia. Operasjonen har FNs velsignelse og godkjennelse, men det er ikke snakk om en FN-styrt innsats av den typen verden har sett tidligere.

Resolusjonen som utgjør det juridiske ankerfestet for operasjonen, ble vedtatt i sikkerhetsrådet i fjor. Men juridiske prosesser i Kenya har skapt forsinkelser, det samme har den politiske oppstanden rundt avgangen til Haitis statsminister Ariel Henry.

I årevis har Haiti blitt terrorisert av tungt bevæpnede gjenger som kontrollerer 80 prosent av hovedstaden Port-au-Prince og de fleste store veiene på øya. Forholdene forverret seg kraftig i februar da gjenger gjennomførte koordinerte angrep på hovedstaden og krevde statsministerens avgang.

Ariel Henry trakk seg i mars som landets statsminister. Han hadde da styrt landet siden president Jovenel Möise ble drept i 2021.