00:19:41Nyhetsstudio

Knivstikkingen i Vardø: Siktet kvinne nekter straffskyld

Kvinnen som er siktet etter at en mann i 60-årene døde etter å ha blitt knivstukket i Vardø fredag, erkjenner ikke straffskyld, opplyser hennes forsvarer.

– Hun har det tungt og erkjenner ikke straffskyld, skriver kvinnens forsvarer, advokat Jens Bernhard Herstad, i en tekstmelding til NTB.

Kvinnen ble lørdag kveld avhørt av politiet. Ifølge forsvareren hevder kvinnen at hun ikke har noe å gjøre med dødsfallet til mannen.

– Hun har gitt en utfyllende forklaring om det hun kan forklare seg om. Det er ingenting som knytter henne til at han er død. Hun har ikke vært involvert overhodet, sier Herstad til VG.

Kvinnen er siktet for grov kroppsskade med døden til følge og blir fremstilt for varetektsfengsling søndag. Hun har ikke samtykket til dette, opplyser Herstad.

Vil bli obdusert

Det var litt før klokken 21 fredag kveld at politiet ble varslet om hendelsen av helsepersonell på stedet. På adressen ble det funnet en skadd mann. Han var ved bevissthet da han ble sendt til sykehuset i Hammerfest, men døde senere på natten som følge av skadene.

De involverte er ektefeller, men har ikke bostedsadresse i Finnmark og er tidligere ikke kjent for politiet lokalt, opplyste Finnmark politidistrikt i en pressemelding lørdag.

Pårørende er varslet om dødsfallet.

– Den avdøde vil bli sendt til obduksjon, opplyser avsnittsleder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen.

Dømt for vold mot mannen

Den siktede kvinnen er i samme alder som offeret. Pettersen opplyser til Dagbladet at den siktede tidligere er dømt for vold mot ektemannen.

VG skriver at hun i desember 2022 ble dømt for å ha knivstukket mannen, men den gang ble han ikke livstruende skadd. Kvinnen hevdet hun handlet i nødverge, men ble dømt til fengsel i 90 dager.

– Hun har forklart seg om dommen under avhøret, sier forsvarer Herstad til avisen lørdag kveld.