18:18:50Nyhetsstudio
16:12NTB, Redaksjonen

Kristiansand dyrepark vil ikke ha servalen Niño

Servalen Niño befinner seg nå i Dyreparken i Kristiansand, som ikke vil ha den på permanent basis. Samtidig har en annen meldt sin interesse.

Tangen dyrepark har søkt om å få omplassert dyret til sin park, skriver NRK.

I søknaden skriver Tangen dyrepark at de er villige til å lage et trygt habitat. Servalen skal kunne stå som et eksempel de kan bruke til å lære bort at eksotiske dyr ikke skal være en handelsvare.

Dyret er nå i Kristiansand dyrepark, som tar seg av servalen inntil videre. Tidligere har dyreparken sagt at de vil vurdere å ta imot servalen dersom de mottar en slik henvendelse. Men de ønsker å prioritere dyr som er del av et bevaringsprogram.

– Dette er ikke et dyr vi ønsker å ha på permanent basis. Men vi har sagt oss villige til å se etter servalen til man eventuelt finner en løsning, sier Rolf-Arne Ølberg, som er veterinær og dyrefaglig ansvarlig i Kristiansand dyrepark.

Serval er et afrikansk kattedyr som er forbudt å ha som husdyr i Norge.

Tirsdag ble det kjent at Mattilsynet vil forsøke å omplassere servalen Niño.

Niño rømte og ble observert på Os utenfor Bergen i fjor sommer. Eieren gikk deretter i skjul med dyret i frykt for å miste det. Hun ble siktet for å ha dyret ulovlig og for ulovlig innførsel av dyret.

I slutten av september ble både eieren og servalen funnet, og Mattilsynet tok hånd om dyret. Eieren har fryktet at Niño kommer til å bli avlivet.

Dersom det ikke lykkes med å omplassere dyret, vil dyret bli avlivet, understreker Mattilsynet.