18:19:00Nyhetsstudio
15:30Redaksjonen

Kystverket skal samarbeide med Vegvesenet om Stad skipstunnel

– Kystverket er å regne som en engangsbyggherre når det gjelder et så stort prosjekt som Stad skipstunnel, og det er derfor ikke hensiktsmessig å bygge opp en stor prosjektorganisasjon internt i egen etat, sier kystdirektør Einar Vik Arset i en pressemelding.

Etaten har derfor signert en samarbeidsavtale med Vegvesenet.

Har kapasitet og erfaring

Statens vegvesen har tilgjengelig kapasitet, har lang erfaring fra store prosjekter, ikke minst innen tunneldrift, og har en hel organisasjon med ulike fagmiljøer som kan bidra inn i prosjektet, heter det i meldingen.

– Vi får tilgang på dyktig og dedikert personell, samtidig som vi har organisasjonen til Vegvesenet i ryggen, sier kystdirektør Arset.

– Vi har tilgjengelig kapasitet, og det er fint å kunne dele kunnskap og personell på tvers av samferdselssektoren. Dette er god ressursutnyttelse, sier utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens Vegvesen i meldingen.

Spektakulært prosjekt

– Stad skipstunnel er et spektakulært og kjempespennende prosjekt, som vi opplever at det er stor interesse rundt, ikke minst fra entreprenørbransjen, sier Davik.

Samarbeidsavtalen som ble signert i dag regulerer først og fremst samarbeidet mellom etatene i anbudsfasen og fram mot kontraktssignering. Senere er det meningen at avtalen kan forlenges og omhandle selve byggingen av skipstunnelen.

– Vi starter nå et samarbeid som skal vare helt til skipstunnelen er ferdig bygget. De nye ressursene fra Statens vegvesen skal inkorporeres i Kystverkets prosjektorganisasjon under min ledelse som prosjekteier, sier kystdirektøren.