00:18:16Nyhetsstudio

Lagerselskap vokste etter Amazon-rykter i flat børsdag

Hovedindeksen på Oslo Børs endte med oppgang på 0,1 prosent fredag. Blant vinnerne var robotlagerselskapet Autostore, som kobles til Amazon-samarbeid.

Equinor var som vanlig dagens mest omsatte aksje og endte 0,5 prosent i pluss. Yara og Aker gikk begge opp 0,2 prosent, mens Norwegian falt med 0,4 prosent.

Robotlagerselskapet Autostore var femte mest omsatt og vokste med 11,6 prosent. E24 knytter oppgangen til rykter om samarbeid med Amazon.

Børsvinnerne var Archer (+18,9 prosent), nevnte Autostore og Everfuel (+9,9 prosent).

Taperne blant de mest omsatte var John Frederiksen-eide Frontline som falt 1 prosent, og Ultimovacs, som fortsatte det dramatiske fallet fra torsdag. Bioteknologiselskapets aksje stupte med mer enn 92 prosent etter en nedslående kreftstudie, og fallet fortsatte fredag med ytterligere nedgang på 8,1 prosent.

Ved børsåpning fredag kostet et fat nordsjøolje 83,49 dollar. Prisen har falt utover dagen, og etter stengetid lå den på 82,3 dollar.

Det var en blandet dag på de toneangivende europeiske børsene. Best gikk det i Paris, der hovedindeksen CAC 40 økte med 0,3 prosent, mens Dax 30 i Frankfurt var tilnærmet flat. FTSE 100 i London hadde nedgang på 0,4 prosent.