06:24:50Nyhetsstudio

Lasteskip tatt med 4 tonn kokain utenfor Kanariøyene

Et lasteskip er tatt utenfor Kanariøyene med 4 tonn kokain om bord og mannskapet på åtte, blant dem kapteinen, er pågrepet.

Det 70 meter lange fartøyet Ras seiler under tanzaniansk flagg. Skipet ble stanset om lag 240 kilometer utenfor kysten av Lanzarote, den østligste av øyene.

Hele mannskapet, som besto av fem tyrkere, to aserbajdsjanere og en nederlender, er pågrepet. Den tyrkiske kapteinen er blant de pågrepne, står det i en felles uttalelse fra spansk politi og skattevesen.

Fartøyet tiltrakk seg oppmerksomhet fordi det hadde lagt ut på det som myndighetene i uttalelsen beskriver som «en unik ferd» fra Tyrkia til Vest-Afrika, uten å laste eller losse varer. Etter å ha foretatt det som beskrives som noen tilfeldige manøvre, satte skipet kurs mot den iberiske halvøy, står det videre.

Et antinarkotikasenter i Lisboa og som drives med støtte fra seks EU-land og Storbritannia, overvåket skipets ferd i samarbeid med spansk politi før det ble avskåret av fartøy fra spanske og franske tollmyndigheter som patruljerte i området nær Kanariøyene.