15:13:53Nyhetsstudio

Mange innstillinger i kollektivtrafikken i Oslo-området

Det er allerede store forsinkelser og mange innstillinger i kollektivtransporten i Oslo og Akershus onsdag morgen. Klokken 6 er over 70 bussavganger innstilt.

– Det er svært utfordrende forhold, og vi vil igjen anbefale alle om å ikke reise hvis du ikke må. Beregn god tid om du må reise, og benytt hjemmekontor hvis du kan, sier Cathrine Myhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter.

Tidlig mandag morgen gikk trikken og T-banen som normalt, men i busstrafikken var det allerede over 70 innstillinger ved 6-tiden på grunn av underkjølt regn, glatt føre og vanskelige kjøreforhold.

Linje 23 er delvis innstilt mellom Helsfyr T og Lysakerlokket. Linje 79 og 80E er delvis innstilt mellom Åsbråten og Holmlia. Linje 81 er delvis innstilt mellom Ødegården og Trygve Strømsbergs vei.

Linje 63, 120, 310 og 315 er innstilt. I området rundt Nannestad og i Asker er linjene 260, 400, 400E, 410 og 420 delvis innstilt.

Klokken 6 meldte Bane Nor at det er forsinkelser og innstillinger på hovedbanen mellom Lillestrøm og Asker på grunn av værforholdene. Det berører svært mange lokaltogavganger.

I tillegg er ferjestrekningen Horten-Moss innstilt på grunn av uvær mandag morgen.