04:15:49Nyhetsstudio

Midlertidige vifter sørger for gjenåpning av tunnel på E6 i Trøndelag

18 vifter er demontert i Væretunnelen på E6 mellom Malvik og Trondheim. Tunnelen ble stengt fredag, men åpnes igjen allerede mandag morgen.

Væretunnelen har vært nattestengt siden 26. februar for vedlikehold av de tekniske installasjonene, men fredag før helgen ble den helt stengt etter at det ble funnet flere feil.

– Det er gjort funn knyttet til viftene og ventilasjonen som krever at tunnelen i første omgang blir stengt hele helgen. Tunnelen må stenges for å gjøre nødvendige sikringstiltak, opplyste Vegvesenet i en pressemelding.

I helgen er det satt opp mobile vifter for å kompensere for viftene som er fjernet, og for å sikre nødvendig ventilasjon. Et flertall av viftene som er demontert, skal også monteres opp igjen i løpet av de kommende ukene.

– Det er et stort apparat som har vært i sving i helga med ressurser fra Statens vegvesen, entreprenør og konsulent, sier seksjonssjef Bjørn Ove Rotlid i Statens vegvesen.

Tunnelen åpnes klokken 6 mandag morgen. For å ivareta trafikksikkerheten og belastningen for ventilasjonsanlegget settes hastigheten midlertidig ned til 70 kilometer i timen gjennom tunnelen.

Omkjøring når tunnelen er nattestengt, blir som før fylkesvei 950 Vikhammer.

– Når vi nå gjenåpner Væretunnelen mandag morgen, så er oppfordringen å følge med på og respektere skilting og anvisninger, sier Rotlid.