14:23:42Nyhetsstudio
Norsk politi bistår i internasjonal jakt på forsvunne ghanesere

En gruppe ghanesere som meldte seg på et rullestolløp i Bergen, er sporløst forsvunnet. Politiet mistenker ulovlig migrasjon og bistår i letingen.

Reisefølget skal ifølge britiske medier ha brukt falske dokumenter til å skaffe seg visum fra den norske ambassaden i Ghanas hovedstad Accra.

De elleve møtte ikke opp til rullestolløpet, men skal ha landet på Oslo lufthavn like i forkant av løpet, ifølge ghanesiske medier. I mai skal én av dem ha dødd etter å ha blitt syk, ifølge Bergens Tidende.

Seksjon for utlendingskontroll i Oslo politidistrikt har gjort flere undersøkelser i etterkant for å spore opp migrantene, opplyser politiet til avisen.

– Ut ifra omstendighetene er det heller grunn til å anta at det dreier seg om irregulær migrasjon, skriver Kyrre Nordrum Solvang i ett av Oslo politidistrikts kontrollavsnitt i en epost til BT.

Politiet bistår nå i den internasjonale jakten på de ti ghaneserne.

– Politiet vil ikke gå konkret inn på hvilke tiltak som har eller vil bli iverksatt i denne saken, utover at samarbeidet med medlemslandene i Schengen er avgjørende, skriver Solvang.