14:16:13Nyhetsstudio

Norsk Solar med Vietnam-avtale

Det stavangerbaserte energiselskapet Norsk Solar, kunngjør signeringen av en ikke-bindende intensjonsavtale for et potensielt kjøp av en betydelig minoritetsandel i en etablert og voksende vietnamesisk uavhengig kraftprodusent.

Det fremgår av en børsmelding onsdag.

Dette gir tilgang til både driftsmidler, samt en betydelig utviklingsportefølje i Sørøst-Asia. Vietnam, med sitt økende energibehov og satsing på fornybare energikilder, gir et lovende miljø for slike initiativ og det vil være viktig for Norsk Solar å få et sterkere fotfeste i markedet, heter det videre av meldingen.

Intensjonsavtalen vil bli lagt inn av selskapet Nordic Impact Cooperation, hvor Norsk Solar eier 33,98 prosent.

Dette markerer en milepæl i Norsk Solars og NICs ekspansjonsinnsats i regionen, skriver selskapet.

– Dette er godt i tråd med vår strategi og understreker våre ambisiøse vekstplaner. Vi er veldig spente på potensialet denne investeringen gir oss, og er begeistret for å etablere fotfeste sammen med en lokal partner, sier administrerende direktør i Norsk Solar, og styreformann i NIC, Torbjørn Elliot Kirkeby-Garstad i meldingen.

NIC har for tiden 11 MW driftsmidler i Vietnam, opplyses det.

Norsk Solar ble etablert i 2017 som en utvikler av fornybare solenergiprosjekter med fokus på C&I-markedet. Selskapet har for tiden eierandeler i en portefølje på 100 MW i drift eller under bygging i Vietnam, Brasil, Pakistan og Ukraina.

Norsk Solar har 40 ansatte og har hovedkontor i Stavanger, med kontorer i Vietnam, Brasil og Sør-Afrika.