09:51:27Nyhetsstudio
25. okt. 2024, 16:36NTB, Redaksjonen

Norwegian-ras på rekordsterk Oslo Børs ved ukeslutt

Kvartalsrapporten for tredje kvartal dempet fremtidsutsiktene til Norwegian. Flyselskapets aksjeverdi fikk seg en støkk på en ellers positiv ukeslutt på børsen.

Norwegian-aksjen avsluttet ned 11,76 prosent. Selskapets overskudd på 2,05 milliarder kroner, som var noe lavere enn hva flere analytikere hadde spådd.

Selskapet justerte også fremtidsutsiktene for selskapet på grunn av høye kostnader knyttet til flyleveranseproblemer og signaler om svakere vekst.

– De har solgt for mye i forhold til flyene de har disponible, og det går for bra, ironisk nok, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management til E24.

Hovedindeksen avsluttet det som ellers har vært en ganske rolig uke på børsen med et kjempehopp opp 1,02 prosent til ny rekord på 1461,21 poeng.

Tungvektere som Equinor og Yara var i tillegg til Norwegian de mest omsatte selskapene. Equinor, som var det mest omsatte gikk opp 2,88 prosent. Yara rundet av uken opp 3,44 prosent

Prisen for et fat med nordsjøolje økte ørlite grann i forhold til stengetid torsdag. Fredag ettermiddag er prisen drøyt 75 dollar fatet.

Ellers på de toneangivende børsene i Europa har det vært en kontrollert dag. Dax 30 i Frankfurt ligger ved stengetid på Oslo Børs opp 0,38 prosent, CAC 40 i Paris er opp 0,12 prosent og FTSE 100 i London ligger helt flatt.