13:21:40Nyhetsstudio

Også morgentoget mellom Oslo og Bergen er innstilt

Nattogene mellom Oslo og Bergen ble innstilt natt til torsdag, og torsdag morgen ble det klart at også morgentoget til Bergen er innstilt.

Vy opplyser torsdag morgen at toget til Bergen fra Oslo S med planlagt avgang klokken 8.25 er innstilt.

Togselskapet opplyser at det er færre spor i bruk på Ustaoset på grunn av vanskelige værforhold, og at togene derfor vil kjøre i kø. Det er uvisst hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen.

Vy opplyste sent onsdag kveld til Bergens Tidende at reisende som ble rammet av innstilt nattog, fikk muligheten til å sove om bord på toget.

– Det blir opprettet toghotell slik at man kan overnatte på toget om man ønsker det, sa kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Lundeby forteller til Bergensavisen torsdag morgen at de planlegger å kjøre dagtogene som normalt. Han har ikke oversikt over hvor mange som valgte å tilbringe natten på toget.

Samtidig er det forsinkelser og innstillinger på Drammenbanen og Askerbanen på grunn av feil på en sporveksel mellom Asker og Drammen. Dette rammer blant annet en rekke regiontog og Flytoget.

– Vi jobber med å rette feilen. Ny oppdatering klokken 12, skriver Bane Nor på sine nettsider.

I tillegg er alle fjellovergangene mellom øst og vest stengt. I morgentimene er kun E16 over Filefjell åpen, der er det kolonnekjøring.

Flere flyavganger ble også innstilt, viser Avinors oversikt.