13:11:18Nyhetsstudio
Politiet: Problemene med nødnummeret 112 er løst

Politidirektoratet bekrefter at problemene med nødnummeret 112 som rammet alle landets politidistrikter, er fikset.

– Leverandør har nå lokalisert feilen som førte til at politiets nødnummer 112 var utilgjengelig i en periode torsdag kveld. Feilen ser nå ut til å være rettet, og innbyggerne kan igjen ringe politiet på 112, skriver politidirektoratet i en pressemelding like etter midnatt.

Flere politidistrikter, blant annet Oslo, Agder, Sørvest, Finnmark og Innlandet, meldte like før midnatt om at problemene var løst.

Nede i tre timer

Feilen oppsto rundt klokken 20.40 torsdag kveld og ble først meldt om kort tid etter klokken 21. Politiet opplevde dermed problemer med nødnummeret i rundt tre timer.

Innbyggere i nød ble bedt om å ringe 02800 istedenfor.

Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt sier til NTB at han ikke er kjent med at de har gått glipp av noen store hendelser som følge av problemene.

– Vi får håpe og tro at alle som har trengt å komme i kontakt med oss, har fått gjort det. Vi har i hvert fall ikke fått informasjon som tilsier at vi har gått glipp av noe, sier han.

Telenor: Teknisk feil

Også leverandør Telenor bekrefter at problemene er løst. De skylder på en teknisk feil.

– Feilen oppsto i forbindelse med migrering av løsninger til et nytt teknisk system. Vi trenger mer tid for å analysere hvorfor akkurat disse anropstypene fikk problemer. Vi tar dette på største alvor, og vil følge opp saken nøye, sier kommunikasjonsdirektør Bård Flaarønning i Telenor Norge i en pressemelding, ifølge NRK.

Han beklager samtidig ulempene problemene medførte.